Ekologinė žuvininkystė – tai perspektyvi ekologinio žemės ūkio sritis Lietuvoje. Pagrindiniai ekologinės žuvininkystės principai: geros kokybės produkto gamyba, nenaudojant jokių dirbtinių priedų; minimalaus poveikio aplinkai ir produktų apsaugai nuo taršos iš aplinkos užtikrinimas; gera žuvų sveikatos priežiūra, veterinarinių–sanitarinių reikalavimų vykdymas ekologinės žuvininkystės ūkyje; minimalus leistinų veterinarinių preparatų naudojimas; sintetinių trąšų ir pesticidų atsisakymas; tvenkiniai papildomai tręšiami tik leistinomis mineralinėmis ir organinėmis trąšomis.


Ekologinės arba organinės žuvininkystės sąvoka yra plati , ji apima daug procesų – nuo žuvies veisimo iki paruošimo maistui ir realizavimo. Ekologinė žuvininkystė ne tik tiekia saugius ir sveikus produktus žmogaus mitybai, bet ir nepažeidžia biologinės pusiausvyros, saugo vandens faunos išteklius, o taip pat ir užtikrinama žuvų augintojų socialinė gerovė.


Ekologiška tvenkinių žuvis – tai:


Vietinė žuvų  rūšis, geriausiai prisitaikiusi prie vietinių sąlygų;

Veisiama natūraliu būdu (jei įmanoma);

Suleista auginimui tokiu tankumu, kad nebūtų konkurencijos dėl vietos ir natūralaus pašaro;

Didesnei produkcijai gauti žuvys auginamos polikultūroje – karpiai (bentofagai), plačiakakčiai (planktofagai),

baltieji amūrai (fitofagai);

Papildomai šeriamos tik sertifikuotais ekologiškais pašarais;

Nepatirianti streso ir nažalojama auginimo, transportavimo ir realizavimo metu;

Tai tiesiog skani žuvis.